rūpinamės vienas kitu

Kalbos ir kultūros institutas rūpinasi ne tik savo studentais, darbuotojais, bet ir mus supančiais žmonėmis. Mums svarbu prisidėti prie socialinių problemų sprendimo, paremti tuos, kuriems labai reikalinga pagalba, dalyvauti visuomenės savimonę ugdančiuose projektuose.

Kalbos ir kultūros institutas LINGUA LITUANICA skyrė paramą Šiaulių Rotary klubo „Harmonija“ rengiamam Vienos pokyliui. Jo metu suaukotos lėšos bus skiriamos Ukrainos žmonėms bei organizacijoms. Pokylyje dalyvavo instituto įkūrėjos doc. dr. Irena Kruopienė ir prof. Genovaitė Kačiuškienė, direktorės pavaduotoja Dovilė Sailly.

 

 

Kalbos ir kultūros institutas LINGUA LITUANICA 2022 m. gruodį skyrė paramą Maltos Ordino Pagalbos Tarnybos Maltiečių sriubos akcijai.

GELBĖKIT VAIKUS

Kalbos ir kultūros institutas nuo 2015 m. birželio mėn. redagavimo paslaugomis remia organizaciją Gelbėkit vaikus

 

 

 

PARAMA MALTOS ORDINO TARNYBAI 

2014 m. gruodžio mėn. Kalbos ir kultūros institutas skyrė paramą Maltos ordino tarnybai.

 

 

SUŽYDĖJUSI VILTIS

Nuo 2014 m. LINGUA LITUANICA institutas džiaugiasi galėdamas prisidėti prie kilnios iniciatyvos. Įsteigtas prizas (Intensyvūs lietuvių kalbos vasaros kursai ir Nuotolinis kursas).

Surinktos lėšos skiriamos biopsinėms adatoms, kurios palengvina krūties vėžio diagnozavimą ir gydymą, pirkti. 

Išsamiau.

 

 

VIENOS POKYLIS ŠIAULIUOSE

Nuo 2014 m. Kalbos ir kultūros institutas yra labdaringo Šiauliuose vykstančio renginio – Vienos pokylio rėmėjas. Šį labdaringą renginį rengia „Rotary“ klubo „Harmonija“ narės.

Išsamiau: https://lingualit.lt/lt/naujienos/ivyko-vienos-pokylis-siauliuose/

 

 

MOTERIS SAULĖ

Kalbos ir kultūros instituto profesorė Genovaitė Kačiuškienė 2013 m. buvo nominuojama už sugebėjimą keisti pasaulį aplink save ir užkrečiantį pozityvų, naujos krypties mąstymą, už mokėjimą derinti modernumą ir tradicijas bei padėti žmogui (viena iš 9 Šiaulių TV projekto Moteris saulė 2013” finalininkių). 

Išsamiau: https://lingualit.lt/lt/naujienos/lingua-lituanica-profesore-genovaite-kaciuskiene-/

 

 

DARNI ŠEIMA

2010 ir 2011 m. Kalbos ir kultūros institutas rėmė konkursą DARNI ŠEIMA. Šio projekto tikslas – parodyti, kad Lietuvoje gyvena daug gražių, šaunių ir įdomių šeimų. Kviečiame visas norinčias dalyvauti šeimas. Daugiau informacijos: www.darni-seima.lt