lietuvybės puoselėjimas

LINGUA LITUANICA institutas siekdamas įgyvendinti savo viziją – tapti lietuvių kalbos ir Lietuvos kultūros reprezentacijos židiniu Lietuvoje ir pasaulyje – ne tik moko lietuvių kalbos, bet ir supažindina su Lietuva bei jos kultūra. Mūsų tikslas – padėti lietuviams bei lietuviams išeiviams išsaugoti savo gimtąją kalbą ir tautinę savimonę, o užsieniečiams – palengvinti jų integraciją ir pristatyti turtingą Lietuvos kultūrą.Todėl organizuojame įvairius kultūrinius renginius, kūrybines dirbtuves, skatiname ir palaikome įvairias iniciatyvas.

Informaciją apie LINGUA LITUANICA kultūrinius renginius rasite čia.

iniciatyvos

lingua lituanica projekto partneris

Nuo 2017 m. gegužės 18 d. LINGUA LITUANICA institutas tapo projekto „Po lietuvių kalbos ir kultūros skėčiu“ partneriu. Džiaugiamės, kad projektas sulaukė didelio susidomėjimo ir įtraukė nemažai užsieniečių iš įvairių pasaulio šalių. 

 

RAŠTINGIAUSIA MOTINA


Kasmet Šiaulių universitete vykstančiam lietuvių kalbos diktanto konkursui LINGUA LITUANICA institutas yra įsteigęs prizą Raštingiausiai motinai. 

 

 

GARDINE ĮAMŽINTAS LIETUVIŲ KALBOS PATRIARCHAS JONAS JABLONSKIS

Kalbos ir kultūros institutas parėmė Jono Jablonskio atminimui skirtą iniciatyvą. 2014 m. lapkričio 19 d. Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Gardine kvietimu prof. dr. Irena Kruopienė (LINGUA LITUANICA instituto direktorė) dalyvavo atminimo lentos Jonui Jablonskiui atidengimo ceremonijoje. 

Išsamiau.

 

 

KALBOS GRYNUOLIO" RINKIMAI

LRT Radijas ir LRT Televizija aštuntus metus renka „Kalbos grynuolį“. Kompetentingai kalbos specialistų komisijai priklauso LINGUA LITUANICA instituto direktorė prof. dr. Irena Kruopienė. 

 

 

KALBOMS NĖRA SIENŲ 

2012 m. rugsėjo 14-16 d. Kalbos ir kultūros institutas LINGUA LITUANICA kartu su talkininkais – Lietuvių kalbos draugija, LEU Lituanistikos fakulteto studentais (vad. doc. dr. Lina Murinienė), M. Daukšos vidurinės mokyklos jaunaisiais gitaristais (vad. Svetlana Kirkilienė) ir NVO jaunųjų kūrėjų klubu Strėlė (Daina Balčienė) - dalyvavo Tautų mugės - 2012 programoje Kalboms nėra sienų.


Lietuvių kalba šurmuliuojančioje mugėje susilaukė neįprastai didelio ir nuoširdaus dėmesio. Prie ąžuolų lapais papuošto instituto stendo visas tris dienas vyko turininga ir žaisminga programa.

 

 

KNYGOS DIEVENIŠKIŲ KRAŠTO VAIKAMS 

2012 m. rugpjūtį Lietuvių kalbos draugija kartu su Lietuvių kalbos institutu, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Kalbos ir kultūros institutu LINGUA LITUANICA ir Mokslo ir enciklopedijų centru buvo surengusi akciją „Knygos Dieveniškių krašto vaikams". Jos metu į Dieveniškes buvo pristatytos surinktos paaukotos knygos ir surengta sociokultūrinio, kalbinio ir etnokultūrinio paveldo tyrimo ekspedicija.

Daugiau informacijos rasite čia.

 

 

PASAULIO LIETUVIŲ JAUNIMO SUSITIKIMAS

2012 m. LINGUA LITUANICA dalyvavo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime.

 

 

RAŠINIŲ KONKURSAS „MANO LIETUVA”

2011 m. spalio mėn. LINGUA LITUANICA institutas paskelbė rašinių konkursą Mano Lietuva. Konkurso tikslas – padėti išsaugoti meilę gimtajai kalbai, kraštui ir ugdyti tautinę savimonę. Rašinių buvo sulaukta iš penkiolikos skirtingų šalių.  

Dėkojame visiems dalyviams ir konkurso rėmėjams: Lietuvos ambasadoms užsienyje ir lietuvių bendruomenėms.

Konkurso laimėtojos rašinį galite rasti čia.

 

 

KNYGŲ NAMELIS KAUNE

Kalbos ir kultūros institutas prisidėjo prie Vytauto Didžiojo universiteto viešosios komunikacijos studijų programos studenčių inicijuoto projekto –  pirmojo tarptautinės organizacijos Little Free Library KNYGŲ NAMELIO atidarymo, kuris vyko 2015 m. vasario 16 d.

Išsamiau apie šią iniciatyvą: https://lingualit.lt/lt/naujienos/kaune-atidaroma-netradicine-bibliotekele/